svētdiena, 2014. gada 2. februāris

Madagaskaras šņācējprusaku uzturēšana mājas apstākļos

Šiem kukaiņiem nav īpaši svarīgi, cik liels ir trauks, kurā dzīvot. Galvenais, lai būtu piegulošs vāks. Šis trauks var būt gan stikla, gan plastmasas. Tādam traukam papildus zem vāka vajag ielikt tīklu, tā kā mazie kāpuri var izlīst pa vāka ventilācijas caurumiem.
Trauka apakšā jānovieto pāris slāņi kartona, uz kura virsū jāuzliek 3cm mitru kūdras un smilšu maisījumu ( alternatīva – kokosa substrāts vai koka skaidas). Visoptimālākā temperatūra ir 25-30 C un mitruma līmenim ne zemākam par 60%. Lai šāds mitrums uzglabātos, nepieciešams to bieži mitrināt. Šos prusakus biedē gaisma, tāpēc papildus apgaismojums nav nepieciešams. Lai uzturētu nepieciešamo temperatūru, var uzstādīt lampu ar sarkano spuldzi.
Lai izveidotu dabiskāku vidi, insektārijā ir ieteicams likt dažādus koka zarus, stumbrus un mizas, lai kukaiņiem ir kur rāpot un slēpties. Mūsu prusakiem ļoti patīk dzīvoties veikala olu kartona traukos.

Šie kukaiņi nav izvēlīgi ēdiena ziņā, tie ēd praktiski visu. Insektārijā vienmēr nepieciešams atrasties traukam ar sauso maisījumu, kas sastāv no graudaugiem, piena pulvera un gamarusa.
Attēlā ir redzama mūsu insektārija iekšpuse. Prusakiem ļoti patīk uzturēties redzamajā mākslīgajā galvas kausā. Kā redzams, zarkukaiņi arī labprāt izmanto šo ekstru.

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru